Телефон : (+381) 13 831 701 Емаил : vuk.karadzic17@gmail.com

Вести

Школска слава Свети Сава

  • Posted on:  петак, 29 јануар 2021 15:16
  • Написала 

Преосвећени Владико, часни оци, уважена директорко, у име ученика и колектива ОШ "Вук Караџић" све вас поздрављам и честитам славу школе.

Величина једног народа не гледа се по броју тог народа, ни по територији његовој. Величина једног народа гледа се по томе колико је један народ изнедрио из себе светитеља и угодника божијих. Ако би ово узели као мерило, онда српски народ јесте велики и богомдани народ јер светородна лоза Немањића дала је велике светитеље и просветитеље и тиме српски народ привела Богу и богопознању.

Дело Светога Саве је једна духовна читанка, отворена књига која преноси мир, љубав, смиреност, дарежљивост, човекољубље, трпељивост и оданост вери и молитви која нас чини целовитим личностима.

Свети Сава је остао симбол српске нације. Он је оплеменио душу Србије врлинама изворног хришћанства са Истока које је он проповедао на разумљив начин и тако је постао посебан вид православља, наше светосавље. Научио је свој народ шта је љубав, мирење, праштање, знање, истинољубље, част и достојанство. Због свега што је учинио за оплемењивање српске народне душе дугујемо му велику захвалност.

Основне преокупације човековог духа једнако се јављају у време Светога Саве и у наше време. Свети Сава се у своје време одазвао изазову да би победио време и ограниченост и да би отворио пут својим потомцима који жуде за правим духовним вредностима. Он нас је охрабрио за напорну трку до победе. Он нас је на прави начин увео у ред крштених и просвећених народа. Зато и носимо његов благослов.

Дозволите ми да вам још једном упутим честитке поводом Дана Светог Саве.

Обраћање Владимира Тодоровића, вероучитеља наше школе, поводом обележавања школске славе Светог Саве.

Прочитано 84 пута

Најновије

Календар

« Фебруар 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28