Телефон : (+381) 13 831 701 Емаил : vuk.karadzic17@gmail.com

Упис у први разред

  • Posted on:  понедељак, 30 март 2020 20:34
  • Написао 

                                          ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

С ОБЗИРОМ НА ВАНРЕДНО СТАЊЕ У РС, НАДЛЕЖНО МИНИСТАРСТВО ОМОГУЋИЛО ЈЕ ДА СЕ ИЗВРШИ УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ  ШКОЛЕ ЗА ШК.2020/2021 ГОД. И ТО ОД 01.04.2020. ГОДИНЕ НА СЛЕДЕЋИ НАЧИН:

РОДИТЕЉ/ДРУГИ ЗАКОНСКИ ЗАСТУПНИК ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ ИСКАЗУЈЕ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УПИС ДЕТЕТА У ОДРЕЂЕНУ ШКОЛУ НА ТЕРИТОРИЈИ РС ПРЕКО ПОРТАЛА еУправа! Родитељима који су на овај начин исказали интересовање електронским путем биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу чим буде дефинисан. На Порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основу школу, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање омогући ће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу, без потребе доношења докумената. Преко апликације еУпис изршиће се повлачење података о ученику из управе (извод из матичне књиге рођених и евиденција пребивалишта) и из интегрисаног здравственог система о обављеном лекарском прегледу, по службеној дужности. Након уписа детета у школу истог дана психолог односно педагог извршиће тестирање детета.

Како до пријаве на Порталу еУправа и коришћења услуга:

Након што уђете на Портал еУправа, на самом дну имате објашњења како да се пријавите и региструјете и на који начин (можете се пријавити ради коришћења услуга инсталирањем апликације на Вашим паметним уређајима (мобилни телефон или таблет) и то кликом на прво питање“ како да се пријавим“ где ћете добити  детаљне кораке у вези инсталације апликација.

ВАЖНО: УКОЛИКО РОДИТЕЉ И НЕ ИСКАЖЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ УСЛЕД ТЕХНИЧКИХ НЕМОГУЋНОСТИ, НА  ОПИСАН НАЧИН, НЕЋЕ БИТИ ДОВЕДЕН У ПИТАЊЕ УПИС ДЕТЕТА У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ! РОДИТЕЉИ КОЈИ НЕ МОГУ ДА КОРИСТЕ ПОРТАЛ Е УПРАВЕ ОСТВАРИЋЕ КОМУНИКАЦИЈУ СА ШКОЛОМ У КОЈУ ЋЕ БИТИ УПИСАНО ДЕТЕ НА НАЧИН КОЈА ШКОЛА КОРИСТИ ЗА КОМУНИКАЦИЈУ СА РОДИТЕЉИМА/ДРУГИМ ЗАКОНСКИМ ЗАСТУПНИЦИМА УЧЕНИКА И ТО НА КОНТАКТ ТЕЛЕФОНЕ ЗАПОСЛЕНИХ СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 8-13 ЧАСОВА:

АНА АВРАМОВИЋ, ВД ДИРЕКТОРА, 066/8056527

ИВАНА ЋУРГУЗ, СЕКРЕТАР, 066/8056503,

МАК НАТАША, ПСИХОЛОГ, 066/8056502,

ВАЛЕНТИНА СТОЈАНОВ, РЕФЕРЕНТ за правне, кадровске и админ.послове, 066/8056504.

С ОБЗИРОМ НА НАВЕДЕНО И ЗАКОНИТО КОРИШЋЕЊЕ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ РОДИТЕЉИ КОЈИ НЕ МОГУ ДА КОРИСТЕ ПОРТАЛ Е УПРАВЕ, ПОТРЕБНО ЈЕ ДА ЛИЦИМА ИЗ ШКОЛЕ КОЈИМА СЕ БУДУ ЈАВИЛИ ДАЈУ ПОДАТКЕ О РОДИТЕЉИМА И ДЕТЕТУ КОЈИ ИМ БУДУ ТРАЖЕНИ И НА ТАЈ НАЧИН „ДАЈУ САГЛАСНОСТ ЗА ОБРАДОМ  И КОРИШЋЕЊЕМ ИСТИХ“.

                                                                                           ВД ДИРЕКТОРА

                                                                                                            АНА АВРАМОВИЋ

 

Прочитано 1266 пута