Одштампајте ову страницу

Oдржан Програм обуке "Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник"

  • Posted on:  среда, 03 јул 2019 12:16
  • Написала 
  • Галерија слика

У нашој школи је 1. и 2. јула 2019. године, одржан Програм обуке за запослене у образовању - "Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник - увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала, који организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Програм обуке треба да допринесе оспособљавању и развоју дигиталних компетенција наставника и унапреди њихова знања и вештине.

Програм је реализован кроз дводневну обуку учитеља првог и другог и предметних наставника петог и шестог разреда основне школе, а обуку је водила Александра Милићевић (погледајте Галерију слика у прилогу). 

Део пројекта је испорука лаптопова и пројектора који ће помоћи реализацији програма у настави.

У плану су припреме за увођење електронског дневника и у нашој школи.

Циљ пилот – пројекта „2000 ДИГИТАЛНИХ УЧИОНИЦА” – „Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала” је да допринесе развоју дигиталних компетенција наставника и посредно, дигиталних компетенција ученика. У фокусу је стицање знања и вештина потребних за интегрисање дигиталних образовних материјала и дигиталних уџбеника у процес наставе и учења.

Пројекат је у пилот фази, након чега ће бити извршена анализа степена примене доминантних приступа настави, задовољства корисника и могућих мерљивих ефеката на ученичка постигнућа приликом коришћења дигиталних образовних материјала и дигиталних уџбеника.

Прочитано 799 пута